Befejezte a kérdőív 0% százalékát
Figyelem: JavaScript futtatása nem engedélyezett böngészőjében vagy ezen a weboldalon! Nem biztos, hogy ebben a kérdőívben így minden kérdésre választ tud majd adni. Kérjük, nézze át böngészője beállításait.

Online kérdőív pedagógusoknak

Ön egy tudományos kutatásban vesz részt, amelynek szervezője a Szimpozion Egyesület, közreműködője a Háttér Egyesület UNIDIV projektje és az LMBT+ barát pedagógusok és pedagógia szakos hallgatók csoportja. A kutatás célja a magyar pedagógusok (jelenleg vagy a közelmúltban dolgozik/dolgozott bölcsőde, óvoda, általános és középiskola, felsőoktatás területén vagy most tanul pedagógiát a felsőoktatásban) szexuális és nemi kisebbségekhez tartozó diákokkal (fiatalokkal és felnőttekkel) kapcsolatos ismereteinek, nézeteinek és tapasztalatainak vizsgálata.

„Szexuális kisebbségek” alatt a leszbikus, meleg, biszexuális, vagy más nem heteroszexuális orientációjú (pl. pánszexuális, aszexuális, queer) személyeket értjük. Aszexuális az az ember, aki nem érez vonzalmat más ember iránt. Queer gyűjtőfogalom az olyan szexuális és nemi kisebbségek jelölésére, akik nem heteroszexuálisok és/vagy ciszneműek. „Nemi kisebbségek” alatt a transz, nembináris, genderfluid vagy más olyan személyeket értjük, akiknek születéskor azonosított neme és nemi identitása nem azonos. Ebbe a csoportba értjük az interszex változatokkal élő személyeket is, akiknek biológiai (kromoszomális, hormonális, vagy másodlagos nemi jellegekben kifejeződő) neme nem felel meg egyértelműen a férfi vagy női nemnek. A szexuális és nemi kisebbségekhez tartozó csoportokra gyakran az LMBT, LMBTQ, LMBT+ vagy hasonló betűszavakkal hivatkoznak. Jelen kutatásban az LMBT+ rövidítést használjuk.

 

Genderqueer gyűjtőfogalom mindazokra, akik nem a kétváltozós gender alapján határozzák meg magukat. Panszexualis minden emberhez vonzódni képes, biológiai nemre, nemi identitásra vagy önkifejezésre való tekintet nélkül.

 

Nem bináris az az ember, aki nem tudja/akarja magát azonosítani a férfi/nő kategóriákkal.

 

Genderfluid az az ember, aki nem tudja/akarja magát  férfi vagy nő kategóriába sorolni, hanem a kettő közötti skálán helyezi el magát valahol.

 

A kutatás eredményei hozzásegítenek, hogy jobban megértsük a magyar pedagógusok LMBT+ személyekkel kapcsolatos ismereteit, tapasztalatait, illetve azokat a szükségleteiket, amelyek az LMBT+ fiatalokkal való munkájukat segítenék. Ezeket az eredményeket arra fogjuk felhasználni, hogy az UNIDIV projekt által nyújtott szakmai továbbképzéseinket fejlesszük és pedagógusok szükségleteihez igazítsuk.

 

Az online kérdőív kitöltése kb. 15-20 percet vesz igénybe. A kutatásban való részvétel anonim és önkéntes, az online kérdőív kitöltése bármikor megszakítható, a válaszadás bármelyik kérdésre megtagadható. A részvételért díjazás nem jár. A kutatás során semmilyen azonosításra alkalmas adatot nem gyűjtünk. Az adatokat biztonságos adathordozón tároljuk, és elemzés után publikációs- és képzés-fejlesztési célra használjuk.

 

                                                     

 

A kérdőív a Sokszínű Egység: Az LMBTQI egyenlőség érvényesítése a szakmai szervezetek munkájában Magyarországon c. projekt keretében készült, amelyet az Európai Unió Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek programja (2021-2027) támogat. A kiadvány tartalma csak a szerző(k) véleményét tükrözi, amely nem feltétlen egyezik meg az Európai Unió vagy az Európai Bizottság álláspontjával. Az Európai Unió és az Európai Bizottság nem vállal felelősséget a kiadványban szereplő információkért.

32 kérdés található ebben a kérdőívben.