Befejezte a kérdőív 0% százalékát
Figyelem: JavaScript futtatása nem engedélyezett böngészőjében vagy ezen a weboldalon! Nem biztos, hogy ebben a kérdőívben így minden kérdésre választ tud majd adni. Kérjük, nézze át böngészője beállításait.

LMBTQI+ fiatalok az iskolában - diákok tapasztalatai

Törde meg a csendet!

Köszönjük, hogy részt veszel a 2022-es iskolai környezet kutatásunkban!

A kutatást a Háttér Társaság, az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride és a Labrisz Leszbikus Egyesület folytatja az Európai Bizottság Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek programja által támogatott Befogadó Terek: Befogadó környezet létrehozása emberi jogi és alternatív oktatási módszerekkel c. projekt keretében.

Hasonló kutatásra első ízben Magyarországon 2017-ben került sor, kutatásunk célja az azóta bekövetkezett változások megértése, hogy megismerjük a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex (LMBTQI) fiatalok iskolai tapasztalatait Magyarországon. 

A kérdőív célcsoportja azok a 13 és 20 év közötti LMBTQI fiatalok, akik a 2021/22-es tanévben iskolába jártak. Ha nem tartozol ehhez a csoporthoz, kérjük, ne töltsd ki a kérdőívet! A kérdések a 2021/22-es tanévre vonatkoznak. 

A kérdőívben egyes kérdések rád vonatkoznak, mások az iskoládra és az iskolai tapasztalataidra, például arra, hogy mennyire érzed biztonságban magad és mennyi előítéletességet tapasztaltál a 2021/22-es tanévben.

A kutatásban összegyűjtött adatok segítik az LMBTQI diákok és tanárok jogvédelme területén végzett munkánkat. Az adatok alapján egy jelentést készítünk, amelyet megtalálhatsz majd a Háttér Társaság honlapján. A jelentést megküldjük az oktatás területén dolgozó szakembereknek és döntéshozóknak is. 

A kérdőív kitöltését bármikor abbahagyhatod. A kérdőív kitöltése teljesen önkéntes és anonim: a válaszadók adatait nem rögzítjük, sem statikus, sem mozgó IP címeket nem gyűjtünk, válaszadóink személyazonossága semmilyen módon nem megállapítható. Ha téged zavaró kérdésbe ütközöl, nem kell válaszolnod.

A kérdőív során többször használjuk majd az LMBTQI kifejezést, amely a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex emberek megnevezésére szolgál. 

A kérdőív során többször fogunk hivatkozni a 2021 júniusában elfogadott, a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szóló 2021. évi LXXIX. törvényre, amely korlátozza a 18 év alatti fiatalok hozzáférését a homoszexualitással és a transzneműséggel kapcsolatos tartalmakhoz. Erre a törvényre a kérdőív során  „júniusi törvény”-ként fogunk hivatkozni.

A kérdőív végén információs weboldalakat és segítő szervezeteket találsz.

A kitöltésre szánj 25-30 percet. Köszönjük!

Ha bármilyen kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal: 

Kutassy Dorottya, kutassy.dorottya@hatter.hu

Még egyszer köszönjük, hogy részt veszel a kutatásban!

 

 

A kutatás létrejöttét az Európai Unió Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek programja (2021-2027) támogatja.

 

 

 

 

139 kérdés található ebben a kérdőívben.
Ez a kérdőív névtelen

A kérdőívre adott válaszokkal együtt nem rögzítünk semmilyen Önnel kapcsolatos azonosító információt, csak akkor, ha kimondottan ilyen adatra vonatkozó kérdésre válaszol a kérdőívben.

Ha hozzáférési kóddal éri el a kérdőívet, akkor ezt a kódot a válaszoktól elkülönítetten kezeljük. A hozzáférési kódot külön adatbázisban tároljuk, és csak módosítjuk itt, hogy a kitöltése befejeződött, illetve még nem fejeződött be. A hozzáférési kód semmilyen módon sem kapcsolható össze a kérdőív kérdéseire adott válaszokkal.